Over MyKot

De Brusselse kotzoeker

 

MyKot is de kotzoeker van Brik - Student in Brussel en Plateforme Logement Etudiant (PLE).

Sinds 2016 is MyKot de kotzoeker voor alle studenten in Brussel. MyKot vereenvoudigt de zoektocht naar een kot en brengt de studenten in contact met de kotbazen. Dankzij de samenwerking met alle Brusselse hogescholen en universiteiten, biedt MyKot aan kotbazen een groot bereik bij de studenten. 

Elk kot doorloopt een kwaliteitscontrole. Hierdoor ben je als student zeker dat jouw kot veilig is en geen verborgen gebreken vertoont. Kotbazen worden geadviseerd over oplossingen in geval van problemen en actief opgevolgd bij inbreuken.

Elke kotbaas is verplicht om te werken met het MyKot-modelcontract, waarbij een duidelijk wettelijk kader wordt gegeven aan zowel de student als de kotbaas. Indien er toch een conflict zou ontstaan, kan MyKot bemiddelen tussen beide partijen.

 

Over Brik

Brik - Student in Brussel is het aanspreekpunt voor studenten in Brussel. Brik helpt hen aan een kot, geeft informatie over leven in Brussel en organiseert evenementen op maat. Dat doet Brik samen met de Nederlandstalige hogescholen en universiteiten: Vrije Universiteit Brussel, Erasmushogeschool Brussel, Odisee, LUCA School of Arts en KU Leuven campussen Brussel. Lees meer op brik.be

 

Over PLE

PLE staat voor Plateforme logement étudiant. PLE bundelt informatie over op kot gaan in Brussel voor studenten en verhuurders en ijvert voor betere huurvoorwaarden. PLE is de partner van de Franstalige hogescholen en universiteiten in Brussel. Lees meer op ple.brussels.

 

Over Kotbaas.be

Kotbaas.be bundelt alles wat een kotbaas moet weten over het verhuren van koten in Brussel. Je vindt er zowel informatie over de huidige woningvoorschriften als over de huurwetgeving in Brussel. Kotbaas.be legt je alles uit over het MyKot-modelcontract en verwijst je bij onduidelijkheden door naar de juiste instanties.